diumenge, 23 de juny del 2019

Informe de la temporalitat del PAS laboral


Per CCOO-UB, la lluita contra la precarietat laboral ha estat un eix fonamental i prioritari de l’acció sindical diària. A continuació, us detallem el camí que no ha estat gens fàcil.

Diagnòstic de la Temporalitat del PAS-L a la UB

La nostra preocupació sobre l’alt índex de temporalitat a la UB us l’hem traslladada  a través de les informacions que hem anat publicant al Web de CCOO-UB i que us hem enviat periòdicament. En la darrera d’octubre de 2018,  analitzaven la situació de la plantilla del PAS i del PDI. Les dades parlant per sí mateixes. Any rere any, l’índex de temporalitat versus el personal fix ha anat creixent arribant a unes dades molt alarmants a l’abril de 2019: 54%

La temporalitat té una enorme dimensió a la plantilla. Més de la meitat de les persones contractades com a PAS-L són temporals i, per tant, es troben en situació de vulnerabilitat i precarietat.

La UB distingeix tres tipologies de PAS-L temporal segons el règim jurídic: Laboral Temporal (capítol I), Laboral Tècnic d’Investigació (capítol VI) i Indefinit no Fix.


CCOO-UB hem elaborat un informe que pots llegir al nostre Web, fent clic aquí.